Michelin Gumik

Image

Sok emberben felmerült már az a kérdés, hogy miért érdemes a mikrobuszaink gumiját évszakonként váltani. Mikor érdemes nyári gumira váltani, illetve télire? És miért fontos az, hogy az abroncsaink jó minőségűek és jó állapotúak legyenek. Ezekre a kérdésekre szeretnék választ adni az elkövetkezendő sorokban.

Image

Magyarországon nincsen szabályozva, hogy az évszaknak megfelelő gumit szereljük a járműveinkre, szóval egész évben is közlekedhetünk akár nyári gumival, csak a profil mélysége ne csökkenjen 1,6mm alá. Sok bérlőnk utazik mikrobuszainkkal külföldre, ahol megkövetelik a gumik milyenségét évszaknak megfelelően. Például: Ausztriában november.1-től márc.15-ig, Szlovéniában november. 15-től febr. 15-ig, Romániában is megkövetelik a téli gumi használatát március 15.-ig. Ha az említett országokba készülünk, akkor vegyük figyelembe, hogy éppen melyik évszakban járunk és ellenőrizzük le, hogy rendelkezünk-e téli gumival, nehogy kellemetlenség érjen bennünket és külföldön szembesülünk azzal a ténnyel, hogy nyári gumi van a mikrobuszunkra szerelve. Amikor elhatározza, hogy mikrobuszt szeretne bérelni és felkeres minket, akkor ilyen problémára önnek gondolnia sem kell, mivel az összes kisbuszaink évszaknak megfelelően van gumizva (téli-nyári gumik).

Image

A téli és a nyári gumi közötti különbségről sem szabad megfeledkezni és szó nélkül hagyni, mivel a téli gumi +7 fok alatt is megőrzi az eredeti állapotát és biztos tapadást nyújt, ellentétben a nyári gumival, mivel az keményebbé válik és veszít a tapadási képességéből. A nyári gumikat +7 fok felett érdemes használni, mivel a gumi keverékek és az abroncs mintázata száraz és nedves útfelületen egyaránt jól teljesít melegebb időben. Az Elitbuszbérlés.hu nagy hangsúlyt fektet a gumik milyenségére és természetesen a minőségére is, ezért mikrobuszainkat Michelin gumikkal szereljük télen és nyáron egyaránt. Számunkra fontos szempont, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek a kisbuszaink minőségeivel és nekünk a legfontosabb szempont az, hogy ügyfeleink a 6-fős és a 9-fős mikrobuszainkkal egyaránt, biztonságban megérkezzenek az általuk meghatározott úti célra, ezért maximum 3 évente, illetve, ha a gumi profilmélysége 50% alá csökken, akkor is a kisbuszokat új gumikkal szereljük, mivel fontos, hogy a mikrobuszaink gumijai eltudják vezetni a vizet, hogy az út és az abroncs közötti kapcsolat biztonságosan megmaradhasson. Tudni kell, hogy a rossz minőségű gumiknak vannak hátrányaik, például a rosszabb minőségű gumival szerelt kisbuszok nagyobb sebességnél egyfajta ”búgó” hangot adnak ki, ami egy hosszú utazás esetében elég kellemetlen lehet és a mikrobuszok fogyasztását is megemeli. Nem beszélve a vízráfutásról, nem mindegy ebben az esetben sem, hogy milyen minőségű gumival történik az aquaplaning. Fontos, hogy az elégtelen nyomás jelentősen növeli az aquaplaning kockázatát, ha az abroncsnyomás az ajánlott értéknél 30 %-kal alacsonyabb, a víz ráfutás veszélye megnő.

Az aquaplaninget igazából mi is okozza?
A túl sok víz miatt a kisbusz elveszítheti az úttal való kapcsolatát. A futófelülettel történő találkozáskor a felfekvési felület elején lévő víz nyomása növekszik. Ha ez a nyomás meghaladja az abroncs és az útburkolat közötti átlagos nyomást, az abroncs nem képes többé kiszorítani a vizet és felemelkedik az útburkolatról.

Image Elitbusz

Számunkra az ön biztonsága a legfontosabb és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a mikrobuszaink a lehető legjobb állapotban legyen és élmény legyen vele utazni és ön is nyugodt szívvel béreljen tőlünk kisbuszt.
Ezért válassza bizalommal az Elitbuszbérlés.hu-t, ami magába foglalja a biztonságot és a kényelmet!